Scroll Top

Ankertov

Ankertov og ankerline til din båd

Skal du have et nyt ankertov til båden, skal du altid vælge et ankertov, som er dimensioneret efter din båd og de bundforhold, du kommer ud for. Det er jo vigtigt, at ankertovet holder båden fast, der hvor du ankrer op, og at det giver et vandret træk.

Hvilken type ankertov skal du vælge?

Du kan få mange typer ankertov, fx et ankertov med bly i midten – den tunge kerne i tovværket sikrer, at rebet lægger sig på bunden, eller du kan vælge en mere håndterlig ankerline, der ikke er så tung – måske bare med bly i den ene ende. Det afhænger af, hvor stor brudstyrke du har brug for, og hvor lang ankertrossen skal være.

Dit ankertov skal altid være fem gange vanddybden. Er der 10 meter dybt, skal det altså være 50 meter langt.

Bestil dit reb eller tovværk nu.
Ring på 40 53 60 53

Ønsker du ikke opankring med kæde? Brug en ankerline

Vil du undgå stumme ryk ved opankring, skal du gå efter en særligt elastisk ankerline, som giver det fornødne træk til ankeret, eller du kan få en ankerline med bly. Med ankerlinen med bly, får du samme vægt som med en kæde, men du undgår kæden, der er tung og kan ridse båden.

Den bedste ankerline, vi kan tilbyde lige nu, er en kvadratflettet polyesterline uden kink fra LIROS.

Få ankertov og line til din båd fra Liros og Dyneema. Vi specialfremstiller til dig.

 

 

Den er fleksibel, let at splejse sammen med kæde, let at lave single øjesplejsninger på og meget slidstærk. Eller du kan gå efter den nye generation af flettede ankerliner LIROS Morex 12, som er en 12-flettet ankerline, der er hulflettet, blød og behagelig, let at splejse og som synker i vand.

Går du efter et mere allround ankertov, kan du få et klassisk 3-slået polyester tov med håndsplejsede øjer, hvor linen dog ikke er kinkfri, som i de flettede fortøjningsliner. Et 3-slået PP er et behageligt og let håndterligt tov, både når det er vådt og ved lave temperaturer. Det suger ikke vand og rådner ikke.

Liros tovværk – den allerbedste kvalitet til din båd

Der er en rigtig god grund ti,l at vi forhandler tovværk fra tyske LIROS. Og det er, at det er uovertruffen kvalitet. LIROS udvikler og fremstiller tovværk til mange brancher og er den største producent i Europa, der fremstiller tovværk til marinebranchen.

Derfor er Dyneema tovværk og løftestropper det bedste valg til tunge løft

En Dyneema line har en ekstrem høj brudstyrke og minimal forlængelse ved belastning, samtidig vejer den ikke ret meget og er yderst holdbar.  Jo hører procentdelen af Dyneemafibre er i et reb, jo bedre og jo stærkere er rebet.

Læs mere om de nye superfibre her