Scroll Top

Fortøjningstov

Hvad skal du se efter, når du vælger fortøjningstov?

En rigtig god fortøjningsline har ingen kink, den er fleksibel og slidstærk, nem at forlænge og let at splejse. Der er selvfølgelig forskel på, om du skal bruge fortøjningslinen til fast fortøjning eller som gæstefortøjning, og om du ønsker den skal flyde eller synke.

Og det ér vigtigt at kunne fortøje din båd sikkert, uanset hvor du er, og hvordan vejret er. I blæsevejr kan en båd, der ikke er fortøjet korrekt nemt lave skade på sig selv, på andre både eller på pladsen. Husk altid at medbringe ekstra fortøjninger i båden.

Bestil dit reb eller tovværk nu.
Ring på 40 53 60 53

Hvilket fortøjningstov skal du vælge?

Vi har et stort udvalg af fortøjningstove – i færdige længder, efter løbende meter og på rulle.

Tovværk, som skal benyttes til fast fortøjning, skal have en høj brudstyrke og være modstandsdygtigt over for slid, træk og sollys.

Som tommelfingerregel skal du altid gå efter en brudstyrke på mindst 75 % af bådens vægt, når du vælger fortøjningsreb. Til en sejlbåd skal du gå efter et syntetisk tov med en dimension mellem 16 og 24 mm. (til ro- og motorbåde mellem 8 og 1 mm).

Et godt bud på en allround fortøjningstrosse er den lette og smidige LIROS Lirolen line, som flyder i vand og findes til en fornuftig pris. Linen er en 3-slået konstruktion, som er varmebehandlet og derfor er 100 % i balance.

Find fortøjningstov og liner med ekstremt høj brudstyrke. Tov, reb og liner til din båd.

 

Brug et elastisk fortøjningstov og undgå fortøjningsfjeder

Ønsker du et fortøjningstov med virkelig god affjedring, så du undgår fortøjningsfjeder, er LIROS Porto et godt bud. Linen er lavet af meget elastiske fibre, den har en brudstyrke på 4900 kg og over 15 % forlængelse og er blød, let at splejse, slidstærk og behagelig at håndtere.

Er du til en helt klassisk polyester fortøjningsline, har vi selvfølgelig også det – i forskellige længder med øje, men den er ikke kinkfri som de flettede fortøjningsliner.

Skræddersyet luksus til din yacht

Skal det være flot og luksuriøst til din yacht, tilbyder vi Super Yacht – en nyudviklet polyesterline, som anvendes til fortøjning og ankerliner på Super Yachts fra 70 til 200 fod. Fortøjningslinerne kan leveres efter kundeønske med håndsplejset, læderbeklædte øjer og i præcis den længde og dimension, der passer til din båd.

Find bøjer og fendere til båden

Du kan selvfølgelig også finde topkvalitets fendere og bøjer til båden hos Nordic Rope. Vi forhandler fendere og bøjer fra Polyform, som har udviklet bøjer og fendere i slidstærk plastik siden 1955.

Find bøjer og fendere og markeringsbøjer i kataloget fra Polyform.

Find bøjer, fendere og markeringsbøjer i kataloget fra Polyform.