Scroll Top

Marine

Fortøjningstrosser til store skibe – færger og tankskibe

Fortøjningstrosser til alle slags fortøjninger – til søværnet, færgefart, marine og tankskibe. Skal du have fortøjning til så store fartøjer, har du brug for trosser med en høj brudstyrke.

Fortøjning til store fartøjer, færger og tanskskibe - vi har ekspertisen.

Trosserne skal være ekstra stærke til marinebrug, men ellers kan de være meget forskellige. Vi har fortøjningstrosser i polyester, nylon og polypropylen (PP), Vektran og Dyneema fiber.

Hvad skal du se efter, når du vælger fortøjningstrosser?

Selvfølgelig er brudstyrken væsentlig for dit valg. Trossen skal kunne holde til en ekstrem belastning og være designet specifikt til det, som den skal benyttes til – spiltrosse, fortøjningstrosse eller stropper. Du skal også tage stilling til, om trossen skal flyde på vandet eller synke, om den skal kunne strække sig eller være statisk.

Specialfremstillede fortøjningstrosser

Vi fører trosser og tovværk i mange forskellige konstruktioner og udformninger og i forskellige typer fibre, afhængig af, hvad de skal bruges til og til hvilke skibsklasser. Trosserne fås i nogle standardlængder, men vi udvikler og designer også specialfremstillede trosser, der matcher dit formål helt præcist.

Nogle trosser er konstrueret til at sikre en stabil fortøjning og er designet til færger, krydstogtskibe og bilskibe. Andre har en særlig god opdrift og anvendes til spiltrosser, mens andre igen er massive og formstabile. Fælles for trosserne til marine er, at de alle har en høj UV-bestandighed.

Bestil dit reb eller tovværk nu.
Ring på 40 53 60 53

Dyneema er verdens stærkeste fiber og meget let

Har du brug for en stærk og nemt håndterbar trosse, som ikke kan give sig, skal du vælge en med Dyneema fibre. Med Dyneema fiber kan du få en fortøjningstrosse, som er tyndere og vejer bemærkelsesværdigt mindre end konventionelle fortøjningstrosser som fx en 80 mm. trosse. Det gør den meget nemmere at håndtere i det daglige arbejde.

Vi har et stort udvalg af fortøjningstrosser til ekstreme belastninger

Et andet valg af fortøjningstrosse kan være en kvadratflettet Danline trosse (8-flettet), der kan bruges til alle typer fortøjninger. Trossen er UV-bestandig og fleksibel med en høj brudstyrke. Den kvadratflettede konstruktion gør trossen kinkefri og oplægningen nemmere.

Alle vores fortøjningstrosser leveres i din ønskede længe med et beskyttet øje i hver ende. Og vi korter gerne trosserne af til din ønskede længde.

Læs meget mere om fibrenes forskellige egenskaber her og find ud af, hvilken fibertype, der egner sig bedst til dit formål.

Vi beregner, hvilke styrker og dimensioner, du har brug for

Har du brug for rådgivning om valg af fortøjningstrosser eller ønsker specialfremstillede trosser med særlige egenskaber, så tag fat i Gert Ottesen på telefon 40 53 6053.

Klik her og bestil et datablad med tekniske specifikationer på dit konkrete produktønske. Find dit produkt i kataloget og bestil et datablad her eller ring og få en snak om dine ønsker på telefon 7020 0720.